Varför Valpkurs 1 och 2?

Ibland får vi frågan här på Swedish Dog Academy varför vi delar upp valputbildningen i två delar. Det vill säga Valpkurs 1 och Valpkurs 2.

Det är både av pedagogiska skäl och praktiska skäl är det korta svaret.

Vi strävar hela tiden efter att få så hög kvalité som möjligt på kurserna och utbildningarna som vi anordnar och vi försöker ta hänsyn både till den mänskliga inlärningsfaktorn och så klart hundarnas.

Genom att erbjuda en valputbildning i två steg kan man anpassa sig lite mer tidsmässigt. Vi behöver inte planera in 14 veckor långa kurser med alla helgdagar och semestrar som ska tas hänsyn till och samtidigt ger vi alla ett val.

Vi har märkt från tidigare kurser att valpar (och förare till viss del) har svårt att koncentrera sig hela två timmar i sträck. Därför har vi landat i en och en halv timmes pass med en kort pause i mitten.

Vi har lagt upp vår kursplan på så vis att det blir bäst för både valp och förare och det är att gå båda kurserna och efter varandra. Detta är något vi vill fortsätta att premiera och därför skapar vi nu valppaket för er som både vill spara en liten slant samtidigt som ni binder upp er till en utbildning som ger er och er valp alla möjligheter att växa tillsammans.

I valpkurs 1 har vi en obligatorisk teorilektion på ca 3 timmar. Allt för att hjälpa er att få en bra start med er hund. Självklart har vi även teoripass i valpkurs 2.